Ingers Speltbrød

Ingers Speltbrød er et annerledes og spennende speltbrød – bakt på spelt, uten hvetemel. De som har en inntoleranse overfor gluten bør imidlertid heller ikke spise spelt da det er gluten i speltkornet. Mange lurer på hva spelt er og kort fortalt er det opprinnelig urkornet til hvete (spelt er ikke industrielt manipulert som hvete). Spelt inneholder mer protein, karbohydrater, mineralstoffer, sporelementer og vitaminer, som står i et ideelt forhold til hverandre. Brødet er lettere fordøyelig og tolereres som regel mye bedre av de som sliter med fordøyelsesbesvær og intoleranse overfor hvete. Det er et nøysomt kornslag som dyrkes kun med svært lite bruk av kunstig gjødsel og plantevernmidler.

Ingers speltbrød inneholder også kornslaget Hamp. Hamp er overlegen som matvarekilde og ingen andre matvareplanter kan sammenlignes med den ernæringsmessige verdien i hampekorn. 

Ingers Speltbrød

Hampeprotein inneholder alle de 8 aminosyrene som er helt nødvendige for livsopphold og der er lettfordøyelige. Det hevdes at ½ kilo hampekorn vil kunne bidra med all protein, essensielle fettsyrer og kostfiber som er nødvendig for at et menneske skal kunne overleve i 10 dager, og hampekorn benyttes bl.a. rundt om i verden som behandling mot underernæring.

Spisehamp inneholder ingen allergener og dyrkes og utvinnes i EU kun fra den lovlige varianten Sativa, som ikke inneholder rusmiddel. Legemiddelstoffet THC, eller tetrahydrocannabinol, forekommer hovedsakelig i cannabisplanten Indica blader, som altså ikke er tillatt å dyrke i Europa – derfor kan heller ikke dette stoffet overføres til sativahampeplantens korn. Spisehampen i Ingers Speltbrød leveres dessuten med opprinnelses- renhetsgaranti fra helsemyndigheter. Spisehamp er særdeles nøysom og kan dyrkes helt uten kunstgjødsel og plantevernmidler og trives i karrige jordsmonn. 

Gresskarkjerner og Solsikkefrø er også ingredienser i Ingers Speltbrød – gresskar er av mest næringsrike og smakfulle frø som finnes. Nyere forskning antyder at frøene bidrar med helt unike ernærings- og helsemessige fordeler i kostholdet. De tjener som en naturlig og god kilde av tradisjonelle sporstoffer og mineraler som magnesium, fosfor, L-tryptophan, jern, kobber og ikke minst sink. 

Oppskriften på dette brødet vil ikke bli offentliggjort, men baser fås kjøpt hos Selvig AS.Næringsinnhold pr 100 gram:

Energi kcal:
Protein:
Karbohydrater:
Fett:
Kostfiber:
 

252
11,0
33,4
5,9
6,2


For henvendelser angående brød og bakerier kontakt:

Inger Kløkstad
Nedre Bogenvei 14
3150 Tolvsrød
Tlf: 33 32 94 51
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen