Ingers Rugbrød

Oppskriften på Ingers Rugbrød

3 stk 2 liters former 1,3 kilo fin, sammalt hvete
200 gram fin, sammalt rug
200 gram helkorn hvete
75 gram gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8-2 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs! Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås med igjen og helles/spas opp i smurte former. Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn. Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).

Det er moro å nevne at etter at Hjemmet presenterte Ingers rugbrød i fjor var butikker over store deler av landet helt utsolgt på ingrediensene. Med andre ord var det mange som bakte brødet i ettertid.




For henvendelser angående brød og bakerier kontakt:


Inger Kløkstad
Nedre Bogenvei 14
3150 Tolvsrød
Tlf: 33 32 94 51
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Ingers Rugbrød