Filosofi

rugstykke
Min interesse for kostfiber i maten startet allerede i 1983. Da startet jeg et slanke/kostholdskonsept – Hverdagskost Fibermat som hadde som mål å hjelpe folke til bedre kostvaner og bedre helse, samt vektreduksjon. Jeg tenkte at siden brød i en så stor grad har sin plass i det norske kostholdet, måtte jeg utvikle et brød som skulle være sunt og mette godt. Filosofien min var å øke andelen kostfiber i maten, kostfiber metter godt uten å tilføre kroppen energi (kalorier). Fiber har også den evnen at den trekker til seg væske og sveller i magen. Jeg pleier å sammenligne kostfiber med en tørr svamp – jo mer vann du heller på en tørr svamp, jo mer sveller den.

Akkurat det samme skjer i magen vår – dermed blir du fortere mett og metthetsfølelsen varer mye lenger. Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet anbefaler at vi tilegner oss 25-35 gram kostfiber pr. dag, de aller fleste får i seg langt under halvparten. Dette rådet gir de for å forebygge mange plager og lidelser som fks. forstoppelse, hemeorider m.v.
Mitt første brød – Ingers Rugbrød kom for salg i forskjellige bakeriutsalg i januar 2001.

Ved å følge min egen filosofi ble brødet bakt bare på sammalt mel, mye hvetekli, lite salt og gjær, ikke tilsatt sukker eller fett og bakt på vann. Lite salt for salt får vi mer enn nok av gjennom blant annet halvfabrikata som suppeposer, sauser, ferdigstekte karbonader o.s.v. (salt binder væske i kroppen og er en faktor i forhold til forhøyet blodtrykk). Lite gjær for mange sliter med en overopphopning av Candidasoppen (en sopp som er helt naturlig i tarmfloraen vår). Ikke tilsatt sukker med tanke på diabetikere. Fett er helt unødvendig – det får vi også nok av gjennom andre matvarer og tilbedring av mat. Bakt på vann med tanke på melkealergikere og de med inntolleranse for melk.
inger alfa

baker

Jeg har med årene utviklet mange forskjellige typer brød og briks.

Under linken Ingers sunne brød vil du finne oppskriften på Ingers rugbrød i tillegg vil du finne en beskrivelse av alle de andre brødene mine. Du vil også finne en liste over bakere som produserer Ingers sunne brød rundt omkring i landet.

Jeg kan trygt anbefale Ingers sunne brød til alle som er opptatt av god helse og stabil vekt.