Reportasje i Se og Hør

| tilbake |

Favnen full: Etterspørselen etter Ingers Rugbrød er så stor at det i dag produseres hos ti bakere i landet. Det er Inger Kløkstad stolt av.

Inger Kløkstads rugbrød har est fra en tanke til et eventyr.

Det som begynte som et ønske om å ta av noen kilo, er blitt en gedigen suksess for Inger Kløkstad (48) fra Tønsberg. "Jeg sto ved kjøkkenbenken for fem år siden for å utvikle et brød som både var sunt og ga god metthetsfølelse. Men jeg hadde ikke drømt om at jeg skulle leve av det", smiler hun. Det lukter omsorg i Ingers hus. På kjøkkenbenken ligger seks rykene ferske varianter av "Ingers Rugbrød". Brødet har slanket tusenvis av nordmenn, det har skapt 30 arbeidsplasser og kan ikke annet enn betegnes som et eneste stort eventyr.

Kjøpte hele konseptet

"I 1981 bestemte jeg meg for å ta av noen kilo. Jeg begynte på et kurs der fiber var hemmeligheten. På et halvt år tok jeg av 22 kilo, og ble så inspirert at jeg begynte som kursleder på hobbybasis", forteller hun. Etter 14 år kjøpte Inger hele konseptet og startet firmaet Hverdagskost-Fibermat. Hverdagen er blitt annerledes for Inger. Det er mange som ringer for å få råd for å bli kvitt vektproblemene. Noen ber henne sende brød i posten fordi de ikke får tak i det der de bor. Dessuten går mye tid av dagen med til å administrere bedriften.

Ny bok i januar

dag produseres Ingers Rugbrød hos ti forskjellige bakere. Kursene hennes går for fulle hus i syv ulike byer. I tillegg har hun utviklet et nytt havrebrød, samt et supplement til kaker og annet kveldssnack - nemlig julebrød. I januar kommer hennes første bok, "Ingers Kokebok". Den jordnære tobarnsmoren innrømmer at hun er litt stolt. "Jeg satset alt jeg hadde da jeg valgte å kjøpe konseptet for fem år siden. Jeg håpet å kunne leve av inntektene. Og det har jeg klart", sier hun beskjedent. Men hvor godt Inger lever av sin forretningsidå, vil hun ikke røpe.

Tekst: Ingrid Johansen