Ingers sortiment

Lavkarbo  -  Grovis  -  Bygg 63%  -  Middagsbrød  -  Briks  -  Rugbrød  - Supersug
Speltbrød  -  
Yoghurt/Speltbrød Super Lavkarbo


Nyhet   Ingers Lavkarbo
 

Jeg har vært spesielt opptatt av at brødet skal være både sunt og godt, og har derfor valgt å bake brødet etter gamle baketradisjoner. Jeg har i sin oppskrift brukt sunn rapsolje og lite salt. Brødet er 100% grovt, og det er nøkkelhullsmerket. Les mer om brødet her.


Les mer i Pressemelding fra Bakers.

brod

no pic Ingers Grovis er et ekstra grovt og kompakt brød med en mild surdeigskarakter. Det er hovedsakelig bakt på det sunnere kornslaget spelt med speltsurdeig og betydelig innhold av solsikkefrø. Dette gir stor smaksappell for alle aldersgrupper. Brødet har blitt populært blant små barn, så vel som skoleungdom og voksne på grunn av den milde surdeigskarakteren kombinert med svakt søtlig speltaroma. Ingers grovis er et saftig brød med spesielt lang ferskholdbarhet. Brødet er ikke så stort, men kompakt og dermed veldig mettende. Ingers Grovis inneholder ikke hvetemel.
Ingers Bygg 63 % er et brød med ekstra høy andel byggmel. Bygg er den kornsorten det dyrkes mest av i Norge, men det meste går til dyrefor. Det gjør at vi har verdens sunneste kuer – og mye nyttig næring går tapt for menneskene. Bygg er meget helsegunstig og interessen for bygg som matkorn er økene. Bygg inneholder mange naturlige potensielt nyttige byggsteiner. Sammenlignet med hvete har bygg mye høyere innhold av fiber. Det har høyt innhold av både løselige og uløselige kostfiber. Innholdet av antioksidanter er også høyt, mens fettinnholdet er lavt. I tillegg inneholder bygg viktige vitaminer og mineraler. bygg63
”Godsakene” er fordelt i hele kornet, så jo høyere utmalingsgrad, jo mer helsegunstig er det. Brødet er utrolig saftig og også dette med lang ferskholdbarhet. Bygg har dårligere bakeegenskap en hvete, men her har vi klart å lage et byggbrød med hele 63 % bygg. I flere århundrer fram til første halvdel av 1900 tallet, brukte vi bygg i den daglige kosten. Vassgrøten og flatbrød var blant annet basert på bygg. Så kom hvete, og hvetens gode bakeegenskap gjorde at hveten tok over som det viktigste matkornet for oss. Nyere forskning mener at bygg kan redusere kolesterolnivået i blodet og igjen redusere hjerte-/karsykdommer, kan kontrollere og redusere glukosenivået i blodet, kan bedre reguleringen av tarmfunksjonen, kan påvirke tilgjengeligheten av vitaminer og mineraler og kan beskytte mot visse former for kreft.
Ingers Byggbrød inneholder også det spennende kornslaget Kamut som er urkornet til Durumhvete. Denne formen for hvete er blitt mer og mer populær i Norge og du finner den for eksempel i fullkornspasta. Kamut er rik på umettede fettsyrer. Det inneholder 40 % mer protein enn hvete, 40 % mer selen (viktig antioksidant) og 30 % mer vitamin E. Kamut gir en smørsmak og brødet blir saftig med lang ferskholdbarhet.
middagsbrod Ingers Middagsbrød er en fullverdig vegetar måltidserstatter, med rikt og variert vegetabilsk innhold. 200 gram av Ingers Middagsbrød tilsvarer samme proteinmengde og kvalitet som 100 gram stekt kjøtt! I tillegg har brødet kraftig smak med innslag av ost og løk. Brødet er spesielt saftig, godt å tygge og har meget lang ferskholdbarhet. Selv om brødet kun deklareres som grovt, har det meget høyt kostfiberinnhold fra frø og eksotiske vegetabilier, som per definisjon ikke kan regnes med i grovhetsgraden (det er kun norske kornslag som kan regnes med og ikke kostfiber fra frø).
Ingers Briks Her finnes det 2 forskjellige typer – det ene er bakt på Ingers rugbrød sin lest. Det selges i Vestfold fylke gjennom Nøtterø Bakeri.

Den andre typen er bakt på hovedsakelig speltmel og inneholder også gresskarkjerner.

Dette er nylig utviklet og er foreløpig ikke tilgjengelig i noen dagligvareforretninger eller bakerier.
briks
rug Ingers Rugbrød er et sunt og saftig grovbrød bakt på hovedsakelig sammalt hvete, kruskakli (hvetekli), sammalt rug, solsikkefrø og linfrø. Brødet inneholder med andre ord veldig mye kostfiber. Grovt brød er den beste kilden for de langsomme karbohydratene som gir stabilt blodsukker og langvarig energi.

Ingers Rugbrød er et av de få brødende hvor oppsriften er offentlig. Oppskriften finner du her

 
Ingers SuperRug er ikke en arvetager av Ingers rugbrød, begge brødene vil bli produsert parallelt, men av forskjellige bakebedrifter. Ingers SuperRug inneholder 3 ganger så mye rug, en vesentlig større andel både kostfiber og ufordøyelige karbohydrater og færre kalorier sammenlignet med Ingers rugbrød.

Brødet virker ”lettere”, men de samme verdiene er ivaretatt – vi tror at dette brødet vil passe for ”hvermannsen” både for gammel og ung da det er lettere fordøyelig en Ingers Rugbrød. Brødet er utrolig godt og ferskholdbarheten er lang.

Les mer om Ingers SuperRug her
briks
ingers sunne_brod

Ingers Speltbrød er et annerledes og spennende speltbrød – bakt på spelt, uten hvetemel. De som har en inntoleranse overfor gluten bør imidlertid heller ikke spise spelt da det er gluten i speltkornet. Mange lurer på hva spelt er og kort fortalt er det opprinnelig urkornet til hvete (spelt er ikke industrielt manipulert som hvete). Spelt inneholder mer protein, karbohydrater, mineralstoffer, sporelementer og vitaminer, som står i et ideelt forhold til hverandre. Brødet er lettere fordøyelig og tolereres som regel mye bedre av de som sliter med fordøyelsesbesvær og intoleranse overfor hvete. Det er et nøysomt kornslag som dyrkes kun med svært lite bruk av kunstig gjødsel og plantevernmidler.

Les mer om Ingers Speltbrød her

Ingers Yoghurt/Speltbrød er et ekstra grovt og sunt brødprodukt, som kombinerer den interessante smaken fra Spelt og Yogurt.  Brødet inneholder en høy andel av rugkli som regulerer fordøyelsen og solsikkefrø for en god avrundig av smaken  Grovhetsgrad 100 %.

 

Ingers SuperLavkarbo brød (uten gluten og gjær)

Innhold:
Fiberblanding (loppefrø inngår), Eggepulver, Hampefrø, Solsikkekjerner, Gresskarkjerner, Valnøtter, Resistent Stivelse (av mais), kokos, ost (melk, salt, løpe, konserveringsmiddel (E 251), surhetsregulerende middel (E 509), syrekultur), Soyaflak, Søtstoff (Erythritol), Linfrø, Sesamfrø, Salt, Bakepulver.

Inneholder søtstoff.

Frysevare (oppbevares - 18°C eller kaldere) - bør ikke fryses på nytt etter tining. Holdbar i 3 dager som kjølevare.

Brødet kan bestilles på www.spisdegslank.no - Super lavkarbo
 
lavkarbo